Paza starFullstarFullstarFullstarFullstarFull
Aparare starFullstarFullstarFullstarFullstarFull
Alti caini starFullstarFullstarFullstarFullstarFull
Vreme calda starFullstarFullstarFullstarFullstarFull
Vreme rece starFullstarFullstarFullstarFullstarFull
Intretinere starFullstarFullstarFullstarFullstarFull
Telefon: 0766 716 614 / 0728 533 111 / 0753 354 920
COSMOTE: 0766 716 614
Vodafone: 0728 533 111
Orange: 0753 354 920
Trimite mesaj

Totul despre Husky Siberian

Trăsături principale
 
În funcţie de climatul dvs., câinii din rasa Husky siberian nu lasă păr mult, exceptând perioadele anului în care îşi schimbă blana, când lasă cantităţi mari de păr brusc. Acest lucru se întâmplă aproximativ de două ori pe an sau de mai multe ori dacă trăiţi în climate mai calde, iar atunci când se întâmplă, rasa lasă foarte mult păr timp de aproximativ trei săptămâni.
 
Câinii din rasa Husky siberian nu se recomandă pentru viaţa de apartament, însă unii se împacă destul de bine cu aceasta, dacă sunt dresaţi şi instruiţi în mod corespunzător.
 
Câinii din rasa Husky siberian sunt cunoscuţi drept maeştri ai escapadelor şi mulţi dintre aceştia hoinăresc la distanţe mai mari şi dispar. Pot sări garduri, pot sparge lanţuri, pot ieşi din zgardă şi pot găsi orice altă modalitate de a evada. Au nevoie de un ţarc cu gard înalt, iar gardul trebuie îngropat la o adâncime de câţiva centimetri în pământ, pentru a evita situaţiile în care câinii Husky vor săpa pentru a evada.
Câinii din rasa Husky siberian pot fi foarte destructivi, atât în interior, cât şi afară. Dacă sunt lăsaţi liberi în interior, pot distruge o casă şi pot cauza diferite daune. În exterior, le place să sape şi vor săpa în curţi şi în grădini cu flori, de asemenea. Un câine care primeşte un loc în curte în care să sape este mult mai fericit şi la fel veţi fi şi dvs.
 
Le place să urle, însă câinii din rasa Husky siberian vor lătra foarte rar şi nu vă vor alerta prin lătrat dacă cineva intră pe proprietatea dvs. Din cauza aceasta, nu sunt câini de pază adecvaţi. Problema este că vor ajuta un infractor înainte să presupună vreo ameninţare.
Câinii din rasa Husky siberian nu sunt o rasă pentru un stăpân începător sau timid. Aceştia au nevoie de un stăpân puternic, care va menţine o poziţie alfa în casă. Au nevoie de dresaj de ascultare de la o vârstă mică şi pot fi o rasă îndărătnică şi dificil de dresat.
 
Câinii Husky siberieni sunt foarte curioşi şi pot fi răniţi sau se pot pierde în timp ce explorează ceva nou.
 
Caracterul afectiv şi bun descrie un Husky siberian. În general, se înţeleg bine cu copiii, chiar dacă copiii mici nu ar trebui să fie lăsaţi singuri niciodată cu nicio rasă. Se înţeleg bine cu oamenii şi acceptă mai mulţi câini în casă.
Câinii din rasa Husky siberian au fost crescuţi pentru a avea nevoie de foarte puţină hrană pentru a supravieţui. Acest lucru se aplică şi astăzi, astfel încât un Husky siberian nu are nevoie de un nivel ridicat de calorii pe zi. Este important să întrebaţi pe crescătorul câinelui dvs. Husky siberian ce recomandă ca hrană şi să îi urmaţi sfatul.
 
Câinii Husky nu trebuie lăsaţi fără lesă în timpul plimbărilor. Vor alerga departe şi vor vâna alte animale mici.
 
Datorită frumuseţii lor, câinii Husky siberieni sunt una dintre rasele achiziţionate cel mai greşit în lume. Foarte mulţi nu ţin cont de temperamentele lor şi de capriciile specifice şi sunt adesea lăsaţi cu un câine neascultător, dar frumos. Mulţi Husky siberieni sunt fie pierduţi, ucişi sau înmânaţi adăposturilor din cauza stăpânilor neinformaţi. Dacă vă gândiţi să cumpăraţi un Husky siberian, aflaţi mai întâi tot ce trebuie despre această rasă. Vizitaţi crescătorii sau adăposturile de câini cu Husky siberieni, citiţi cărţi, discutaţi cu alţi proprietari şi aveţi grijă de unul, dacă simţiţi că puteţi. Dacă după toate experienţele dvs., credeţi că încă vă doriţi un Husky siberian, gândiţi-vă bine dacă vă doriţi să adoptaţi unul, sau să luaţi un căţeluş. Urmaţi sfatul crescătorului dvs. şi nu uitaţi că acest câine frumos va face viaţa dvs. o aventură şi nu întotdeauna una bună. 
 
Pentru a avea un câine sănătos, nu cumpăraţi niciodată un căţeluş de la un crescător iresponsabil, de la o „fabrică” de căţei sau de la un magazin de animale de companie. Căutaţi un crescător cu reputaţie, care testează câinii pe care îi creşte, pentru a se asigura că nu au boli genetice, care ar putea fi moştenite de căţeluşi şi că au temperamente bune.
 
Istoric
 
Se crede că Husky siberian este originar din Chukchi, un trib de nomazi siberieni. Istoricul rasei este relativ necunoscut, însă testele ADN confirmă faptul că aceştia aparţin uneia dintre rasele cele mai vechi de câini. Ştim cu certitudine că tribul Chukchi şi-a folosit câinii pentru transport mai rapid şi că aceştia interacţionau cu Chukchi drept câini de familie. Câinii Husky dormeau adesea cu copiii şi le ofereau paturi confortabile şi calde.
 
Câinele Husky siberian a fost importat în Alaska în anul 1908 şi a fost utilizat drept câine de sanie în timpul goanei după aur. A fost utilizat în All-Alaska Sweepstakes, o cursă de 408 mile, cu sănii trase de câini şi continuă să fie un concurent activ în astfel de curse şi astăzi.
Istoria indică faptul că ultimul Husky siberian a fost exportat din Siberia în anul 1930, când au fost închise graniţele de către Guvernul sovietic. Rasa a continuat să înflorească în America de Nord. Chiar dacă s-au schimbat uşor de la câinii de origine siberiană, câinele de sanie Chukchi, aceştia continuă să aibă numeroase calităţi minunate ale acelei rase.
Clubul siberian din America a fost fondat în anul 1938, iar câinele Husky siberian a fost recunoscut de American Kennel Club în anul 1930 şi de Canadian Kennel Club în anul 1939.
 
Dimensiune
 
Un mascul de dimensiune medie are o înălţime de aproximativ 53-60 cm, în timp ce o femelă de dimensiune medie are o înălţime de aproximativ 50-55 cm. Masculul cântăreşte între 20-27 kg, iar femela între 15-22 kg.
 
Personalitate
 
Husky siberieni sunt câini de haită şi au nevoie de un stăpân care să fie lider evident al haitei. Acest lucru face ca dresajul să fie mai uşor, deoarece veţi descoperi că acest câine vă respectă, însă nu fiţi surprins dacă vă testează limitele poziţiei dvs. în haită şi încearcă să preia controlul din când în când.
Atunci când se întâmplă acest lucru, este important să nu cedaţi în faţa intenţiei lor de a se impune. Afirmaţi-vă ca lider - nu bruscându-l sau lovindu-l - ci confirmându-i regulile terenului cu claritate şi consecvenţă.
Lăsându-l pe câinele dvs. să aştepte mâncarea este una dintre cele mai bune modalităţi de a vă stabili rolul de lider. Câinele Husky vă va considera drept deţinătorul tuturor resurselor valoroase - mâncare, delicatese, jucării şi alte valori canine.
 
Această rasă care debordează de energie poate fi distrugătoare atât în interior, cât şi în exterior - în special atunci când se plictiseşte sau atunci când nu face suficientă mişcare. Vor demola o casă dacă sunt lăsaţi singuri - se cunoaşte cazul unui Husky siberian care a săpat printr-un perete de ciment cu dinţii.
Vor săpa grădinile de flori şi curţile, însă pot fi dresaţi să sape într-un anumit punct al curţii. Este mai bine pentru oricine dacă vă învăţaţi câinele să sape într-un singur punct în loc să încercaţi să îi interziceţi acest obicei.
Totuşi, pot fi chiar adorabili prin caracterul lor jucăuş şi neastâmpărat. Sunt, de asemenea, destul de sociabili şi le place să îşi arate talentele lor.
 
Câinii din rasa Husky siberian nu latră - iată o veste bună. Însă vine şi vestea proastă: adoră să urle, un lucru care poate fi foarte frustrant pentru vecinii dvs. Dacă nu aveţi un Husky siberian bine instruit şi educat, aceştia nu sunt animale de companie ideale pentru apartamente.
Un alt avertisment: deşi câinii Husky sunt adoraţi pentru că sunt prietenoşi şi blânzi, sunt câini de pază nevrednici. Din păcate, nu sunt prea suspicioşi când vine vorba de străini, inclusiv hoţi. De fapt, ei încearcă să iubească pe toată lumea.
 
Temperamentul nu se creează într-un vid. Acesta este afectat de mai mulţi factori, inclusiv ereditatea, dresajul şi socializarea. Căţeluşii cu temperamente drăguţe sunt curioşi şi jucăuşi, doritori să abordeze persoanele şi să fie luaţi în braţe. Alegeţi un căţeluş cu un caracter de mijloc, nu pe cel care îi bate pe fraţii săi, nici pe cel care se ascunde în colţ.
Faceţi cunoştinţă întotdeauna cel puţin cu unul dintre părinţi - de obicei mama este cea care este disponibilă - pentru a vă asigura că au temperamente bune, cu care vă simţiţi confortabil. De asemenea, vă ajută şi să faceţi cunoştinţă cu fraţii săi sau alte rude ale părinţilor, pentru a putea evalua cum va fi căţeluşul atunci când va creşte.
 
La fel ca oricare câine, Husky siberian are nevoie să i se facă cunoştinţă devreme cu diferite persoane, privelişti, sunete şi experienţe atunci când este tânăr. Socializarea vă ajută să vă asiguraţi de creşterea frumoasă a căţeluşului dvs. siberian.
Înscrierea sa la o clasă de grădiniţă pentru căţeluşi este un început grozav. Primirea de vizitatori în mod regulat, plimbarea în parcuri aglomerate, în magazine care acceptă câini şi în plimbări liniştite pentru a face cunoştinţă cu vecinii îl vor ajuta să îşi cizeleze competenţele sale sociale.
 

 

COSMOTE | 0766 716 614
VODAFONE | 0728 533 111
ORANGE | 0753 354 920
Totul despre Husky

Trăsături principale
 
În funcţie de climatul dvs., câinii din rasa Husky siberian nu lasă păr mult, exceptând perioadele anului în care îşi schimbă blana, când lasă cantităţi mari de păr brusc. Acest lucru se întâmplă aproximativ de două ori pe an sau de mai multe ori dacă trăiţi în climate mai calde, iar atunci când se întâmplă, rasa lasă foarte mult păr timp de aproximativ trei săptămâni.
 
Câinii din rasa Husky siberian nu se recomandă pentru viaţa de apartament, însă unii se împacă destul de bine cu aceasta, dacă sunt dresaţi şi instruiţi în mod corespunzător.
 
Câinii din rasa Husky siberian sunt cunoscuţi drept maeştri ai escapadelor şi mulţi dintre aceştia hoinăresc la distanţe mai mari şi dispar. Pot sări garduri, pot sparge lanţuri, pot ieşi din zgardă şi pot găsi orice altă modalitate de a evada. Au nevoie de un ţarc cu gard înalt, iar gardul trebuie îngropat la o adâncime de câţiva centimetri în pământ, pentru a evita situaţiile în care câinii Husky vor săpa pentru a evada.
Câinii din rasa Husky siberian pot fi foarte destructivi, atât în interior, cât şi afară. Dacă sunt lăsaţi liberi în interior, pot distruge o casă şi pot cauza diferite daune. În exterior, le place să sape şi vor săpa în curţi şi în grădini cu flori, de asemenea. Un câine care primeşte un loc în curte în care să sape este mult mai fericit şi la fel veţi fi şi dvs.
 
Le place să urle, însă câinii din rasa Husky siberian vor lătra foarte rar şi nu vă vor alerta prin lătrat dacă cineva intră pe proprietatea dvs. Din cauza aceasta, nu sunt câini de pază adecvaţi. Problema este că vor ajuta un infractor înainte să presupună vreo ameninţare.
Câinii din rasa Husky siberian nu sunt o rasă pentru un stăpân începător sau timid. Aceştia au nevoie de un stăpân puternic, care va menţine o poziţie alfa în casă. Au nevoie de dresaj de ascultare de la o vârstă mică şi pot fi o rasă îndărătnică şi dificil de dresat.
 
Câinii Husky siberieni sunt foarte curioşi şi pot fi răniţi sau se pot pierde în timp ce explorează ceva nou.
 
Caracterul afectiv şi bun descrie un Husky siberian. În general, se înţeleg bine cu copiii, chiar dacă copiii mici nu ar trebui să fie lăsaţi singuri niciodată cu nicio rasă. Se înţeleg bine cu oamenii şi acceptă mai mulţi câini în casă.
Câinii din rasa Husky siberian au fost crescuţi pentru a avea nevoie de foarte puţină hrană pentru a supravieţui. Acest lucru se aplică şi astăzi, astfel încât un Husky siberian nu are nevoie de un nivel ridicat de calorii pe zi. Este important să întrebaţi pe crescătorul câinelui dvs. Husky siberian ce recomandă ca hrană şi să îi urmaţi sfatul.
 
Câinii Husky nu trebuie lăsaţi fără lesă în timpul plimbărilor. Vor alerga departe şi vor vâna alte animale mici.
 
Datorită frumuseţii lor, câinii Husky siberieni sunt una dintre rasele achiziţionate cel mai greşit în lume. Foarte mulţi nu ţin cont de temperamentele lor şi de capriciile specifice şi sunt adesea lăsaţi cu un câine neascultător, dar frumos. Mulţi Husky siberieni sunt fie pierduţi, ucişi sau înmânaţi adăposturilor din cauza stăpânilor neinformaţi. Dacă vă gândiţi să cumpăraţi un Husky siberian, aflaţi mai întâi tot ce trebuie despre această rasă. Vizitaţi crescătorii sau adăposturile de câini cu Husky siberieni, citiţi cărţi, discutaţi cu alţi proprietari şi aveţi grijă de unul, dacă simţiţi că puteţi. Dacă după toate experienţele dvs., credeţi că încă vă doriţi un Husky siberian, gândiţi-vă bine dacă vă doriţi să adoptaţi unul, sau să luaţi un căţeluş. Urmaţi sfatul crescătorului dvs. şi nu uitaţi că acest câine frumos va face viaţa dvs. o aventură şi nu întotdeauna una bună. 
 
Pentru a avea un câine sănătos, nu cumpăraţi niciodată un căţeluş de la un crescător iresponsabil, de la o „fabrică” de căţei sau de la un magazin de animale de companie. Căutaţi un crescător cu reputaţie, care testează câinii pe care îi creşte, pentru a se asigura că nu au boli genetice, care ar putea fi moştenite de căţeluşi şi că au temperamente bune.
 
Istoric
 
Se crede că Husky siberian este originar din Chukchi, un trib de nomazi siberieni. Istoricul rasei este relativ necunoscut, însă testele ADN confirmă faptul că aceştia aparţin uneia dintre rasele cele mai vechi de câini. Ştim cu certitudine că tribul Chukchi şi-a folosit câinii pentru transport mai rapid şi că aceştia interacţionau cu Chukchi drept câini de familie. Câinii Husky dormeau adesea cu copiii şi le ofereau paturi confortabile şi calde.
 
Câinele Husky siberian a fost importat în Alaska în anul 1908 şi a fost utilizat drept câine de sanie în timpul goanei după aur. A fost utilizat în All-Alaska Sweepstakes, o cursă de 408 mile, cu sănii trase de câini şi continuă să fie un concurent activ în astfel de curse şi astăzi.
Istoria indică faptul că ultimul Husky siberian a fost exportat din Siberia în anul 1930, când au fost închise graniţele de către Guvernul sovietic. Rasa a continuat să înflorească în America de Nord. Chiar dacă s-au schimbat uşor de la câinii de origine siberiană, câinele de sanie Chukchi, aceştia continuă să aibă numeroase calităţi minunate ale acelei rase.
Clubul siberian din America a fost fondat în anul 1938, iar câinele Husky siberian a fost recunoscut de American Kennel Club în anul 1930 şi de Canadian Kennel Club în anul 1939.
 
Dimensiune
 
Un mascul de dimensiune medie are o înălţime de aproximativ 53-60 cm, în timp ce o femelă de dimensiune medie are o înălţime de aproximativ 50-55 cm. Masculul cântăreşte între 20-27 kg, iar femela între 15-22 kg.
 
Personalitate
 
Husky siberieni sunt câini de haită şi au nevoie de un stăpân care să fie lider evident al haitei. Acest lucru face ca dresajul să fie mai uşor, deoarece veţi descoperi că acest câine vă respectă, însă nu fiţi surprins dacă vă testează limitele poziţiei dvs. în haită şi încearcă să preia controlul din când în când.
Atunci când se întâmplă acest lucru, este important să nu cedaţi în faţa intenţiei lor de a se impune. Afirmaţi-vă ca lider - nu bruscându-l sau lovindu-l - ci confirmându-i regulile terenului cu claritate şi consecvenţă.
Lăsându-l pe câinele dvs. să aştepte mâncarea este una dintre cele mai bune modalităţi de a vă stabili rolul de lider. Câinele Husky vă va considera drept deţinătorul tuturor resurselor valoroase - mâncare, delicatese, jucării şi alte valori canine.
 
Această rasă care debordează de energie poate fi distrugătoare atât în interior, cât şi în exterior - în special atunci când se plictiseşte sau atunci când nu face suficientă mişcare. Vor demola o casă dacă sunt lăsaţi singuri - se cunoaşte cazul unui Husky siberian care a săpat printr-un perete de ciment cu dinţii.
Vor săpa grădinile de flori şi curţile, însă pot fi dresaţi să sape într-un anumit punct al curţii. Este mai bine pentru oricine dacă vă învăţaţi câinele să sape într-un singur punct în loc să încercaţi să îi interziceţi acest obicei.
Totuşi, pot fi chiar adorabili prin caracterul lor jucăuş şi neastâmpărat. Sunt, de asemenea, destul de sociabili şi le place să îşi arate talentele lor.
 
Câinii din rasa Husky siberian nu latră - iată o veste bună. Însă vine şi vestea proastă: adoră să urle, un lucru care poate fi foarte frustrant pentru vecinii dvs. Dacă nu aveţi un Husky siberian bine instruit şi educat, aceştia nu sunt animale de companie ideale pentru apartamente.
Un alt avertisment: deşi câinii Husky sunt adoraţi pentru că sunt prietenoşi şi blânzi, sunt câini de pază nevrednici. Din păcate, nu sunt prea suspicioşi când vine vorba de străini, inclusiv hoţi. De fapt, ei încearcă să iubească pe toată lumea.
 
Temperamentul nu se creează într-un vid. Acesta este afectat de mai mulţi factori, inclusiv ereditatea, dresajul şi socializarea. Căţeluşii cu temperamente drăguţe sunt curioşi şi jucăuşi, doritori să abordeze persoanele şi să fie luaţi în braţe. Alegeţi un căţeluş cu un caracter de mijloc, nu pe cel care îi bate pe fraţii săi, nici pe cel care se ascunde în colţ.
Faceţi cunoştinţă întotdeauna cel puţin cu unul dintre părinţi - de obicei mama este cea care este disponibilă - pentru a vă asigura că au temperamente bune, cu care vă simţiţi confortabil. De asemenea, vă ajută şi să faceţi cunoştinţă cu fraţii săi sau alte rude ale părinţilor, pentru a putea evalua cum va fi căţeluşul atunci când va creşte.
 
La fel ca oricare câine, Husky siberian are nevoie să i se facă cunoştinţă devreme cu diferite persoane, privelişti, sunete şi experienţe atunci când este tânăr. Socializarea vă ajută să vă asiguraţi de creşterea frumoasă a căţeluşului dvs. siberian.
Înscrierea sa la o clasă de grădiniţă pentru căţeluşi este un început grozav. Primirea de vizitatori în mod regulat, plimbarea în parcuri aglomerate, în magazine care acceptă câini şi în plimbări liniştite pentru a face cunoştinţă cu vecinii îl vor ajuta să îşi cizeleze competenţele sale sociale.
 

 

Contact
COSMOTE | 0766 716 614
VODAFONE | 0728 533 111
ORANGE | 0753 354 920